Ordinador portàtil o de sobretaula (comparativa)

🤔 Cara Pensativa Emoji

La comoditat i l’ergonomia: la posició del cos quan s’escriu en un sobretaula, on el teclat i el monitor estan separats de la torre el ordinador en si- per la distància correcta, és la més sana. En un portàtil, es força el cos en concentrar l’acció en una zona concreta. A més, el teclat és més gran en un sobretaula, la qual cosa evita lesions de nina, i el monitor més ampli, per la qual cosa cansa menys la vista. En ergonomia, el sobretaula és més efectiu.

Qué es la ergonomía? | Universidad Anáhuac México

Les avaries: si un portàtil s’avaria, encara que sigui una avaria nímia, cal esperar fins que estigui arreglat para poder tornar a usar-ho. Si ocorre el mateix amb l’ordinador de sobretaula, es pot discriminar què part s’ha avariat -monitor, teclat, ratolí, CPU, disc dur, lector de DVD, etc.- i portar-la a reparar o substituir-la, sense que l’usuari estigui diversos dies sense la seva eina de treball, si és el cas. Per contra, si no es detecta la part concreta que s’ha espatllat, s’haurà de carregar més pes fins a la tenda de reparacions o, fins i tot, demanar a l’operari que es desplaci, la qual cosa sortirà més car.

8 tipos de averías comunes en ordenadores - Sevte&Co Blog

L’experiència d’usuari en l’oci: alguns portàtils estan preparats per suportar videojocs, amb suficient potència per a qualsevol imatge gràfica complexa, però el seu preu és bastant alt i el seu consum energètic, desmesurat. Un sobretaula satisfarà molt més les aspiracions i la experiència d’usuari del jugador, gràcies a una millor pantalla, major control del teclat, més espai per als comandaments, etc.

Usabilidad y experiencia de usuario: fundamentales en marketing online

La durabilitat: el portàtil es transporta, en general, d’un costat a un altre, ja que aquest és el seu principal valor diferencial. No obstant això, això també implica possibles accidents i caigudes o que les seves components mòbils sofreixin forces centrífugues i torsions a causa dels moviments bruscs. Discos durs i plaques basi són les seves parts més fràgils. Les estadístiques confirmen una major durabilitat dels ordinadors de sobretaula.

La relació prestacions/preu: hi ha portàtils de tots els preus i qualitats, però un bon portàtil encara és car i les prestacions que s’aconseguirien pels mateixos diners en un sobretaula no són les mateixes. Per 3.000 euros es pot adquirir un portàtil potent fabricat per Toshiba, Sony o Apple, però també una màquina de sobretaula de la marca Dell o Allienware -especialitzada en videojocs-, que els doblegui en prestacions i potència, amb dissenys personalitzats.

Pros y contras de guardar el dinero en casa y no en el banco

La mobilitat: el portàtil es pot portar a qualsevol lloc, mentre que el sobretaula rares vegades es mou. Això és un gran inconvenient avui dia, quan la portabilitat és una de les principals bases de la tecnologia.

Cómo Superar los Límites del Trabajo en Movilidad, Brother

Aquest, són alguns dels aspectes que volem recalcar sobre el nostre punt de vista sobre aquest tema de escollir un de portàtil o un de sobretaula.

Però el més important, es que agafeu el que més ús agradi.

👍 Pulgar Hacia Arriba Emoji